Een SEO-expert is een persoon die zich heeft gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie. Ze kunnen werken als zelfstandig adviseur, freelance of voor in-house bij een bedrijf.

SEO-specialisten hebben meestal een bachelordiploma in webmarketing, een universitair diploma in webmarketing of een vergelijkbare kwalificatie. SEO is een breed expertisegebied en omvat zaken als linkbuilding, contentoptimalisatie en on-page optimalisatie (dit laatste houdt in dat u ervoor moet zorgen dat uw website correct wordt weergegeven wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert). Een SEO-specialist zal daarom goed geïnformeerd zijn op alle gebieden van SEO.

Een gebied waarop SEO expert nuttig voor u kunnen zijn, is trefwoordonderzoek. Zoekwoordonderzoek kan u niet alleen helpen met on-page optimalisatie, maar ook met off-page SEO. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk dat bedrijven trefwoordonderzoek doen waarmee ze zich kunnen richten op specifieke doelgroepen voor hun producten of diensten. Als u bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf runt, kunt u zich richten op zoekwoordzinnen voor schoonmaak, zoals ‘schoonmaakbedrijf’ of ‘huisdiervriendelijk schoonmaakbedrijf’. Een expert in zoekrangschikkingen zal u kunnen vertellen welke zinnen populair zullen zijn, wat u goede zaken zal opleveren en welke niet. Als u niet op zoekwoorden bent gericht, kunt u klanten verliezen aan uw concurrenten!

Een ander gebied waar een SEO-expert nuttig voor u zal zijn, is linkbuilding. Linkbuilding is het proces waarbij inkomende links van andere websites naar uw eigen site worden gemaakt. De beste manier om links naar uw site te maken, is door artikelen te schrijven, deze in directories te plaatsen en blogposts, persberichten en sociale media te gebruiken om het woord over uw bedrijf te verspreiden. SEO-experts zullen weten welke methoden het beste zijn om uw site bovenaan het zoekmachineland te krijgen, en die meer mensen zullen aantrekken om door te klikken naar uw site.

Uw SEO-expert heeft ook enige expertise in het creëren van off-site content.

Dit omvat zaken als directory-inzendingen, socialemediamarketing, videomarketing, artikelmarketing, blogpromotie, persberichten en linkbuilding. Hoe meer uw site wordt weergegeven op dit soort inhoudsbronnen, hoe hoger de rangschikking van uw site in deze lijsten. Daarom is het een goed idee voor u om experts te hebben die bekwaam zijn in al deze disciplines.

Ten slotte heb je een SEO-expert nodig die bedreven is in zoekmachines. Een SEO-expert weet hoe u title-tags en trefwoorden correct moet gebruiken in de metadata van uw website. Het is belangrijk om al deze gegevens relevant en up-to-date te houden. Daarom, als u de trefwoorden en title-tags niet regelmatig wijzigt, zult u geen succes behalen met uw online marketinginspanningen.

Zoals u kunt zien, zijn er veel services die kunnen worden aangeboden door een deskundige SEO-service. Er zijn verschillende methoden die SEO-experts gebruiken om hooggeplaatste websites te maken. Als u echter SEO wilt gebruiken om meer bezoekers naar uw website te trekken, moet u de metadata van uw site up-to-date en relevant houden. Om dit te doen, moet u een professioneel SEO-bedrijf inhuren dat een verscheidenheid aan verschillende diensten aanbiedt.

 

 

Neem een ​​kijkje op deze website: Fellmedia SEO expert Nederland