Het hauptwerkorgel staat bekend om zijn vermogen om op de meest eenvoudige manieren muziek te maken.

Hoewel het werd gemaakt als onderdeel van het ontwerp van de Eerste Wereldoorlog, is het gebruik ervan geheim gehouden vanwege de mogelijke schade die aan geallieerde soldaten kan worden toegebracht door het gebruik van een dergelijke machine.

Henry Haubrich was een geweldige orgelspeler.

Geboren in Oostenrijk, werd hij een van de meest bekende organisten aller tijden, en zijn roem bereikte zo’n hoogtepunt dat hij in 1930 de Nobelprijs voor Literatuur ontving voor zijn literaire werken. Maar ook al stond hij zo hoog aangeschreven, er zijn veel verhalen over zijn privéleven. Het lijkt erop dat, hoewel hij zo hoog stond aangeschreven, hij ook zeer kwetsbaar was, aangezien zijn privéleven in veel accounts vaak in twijfel wordt getrokken.

Het hauptwerk orgel bestaat uit drie delen of orgels.

Ten eerste is er de “piano”, dat is wat de speler gebruikt om de muziek te creëren. Ten tweede is er de “trombone” die wordt gebruikt om het geluid te maken wanneer het wordt bespeeld. Ten slotte is er het “ritme” -orgel dat een combinatie is van zowel de piano als de trombone. Het is bekend dat het hauptwerkorgel een zeer breed scala aan klanken heeft die mogelijk zijn uit de drie delen.

Er zijn veel verhalen geschreven over het persoonlijke leven van Harry Hauber. Sommigen hebben zijn minnares de schuld gegeven van zijn ondergang, sommigen hebben hem er zelfs van beschuldigd zijn vrouw te hebben bedrogen. Er zijn zelfs enkele verhalen dat hij getrouwd was met een andere organist en dat hij een onwettige dochter had.

Harry Hauber stond bekend om zijn liefde voor dieren, en zijn passie voor pianospelen en de muziek die hij creëerde was een eerbetoon aan alle dieren, vooral dieren die in het wild verloren waren gegaan. Om deze reden is er een dier genaamd “Haudstervil” dat hij heeft uitgevonden en naar zichzelf vernoemd. Dit dier is een replica van zijn eigen stem die wordt gebruikt bij het bespelen van zijn orgels. Er wordt ook gezegd dat hij niet van dieren hield, maar liever met zijn honden speelde.

Het feit dat Harry Hauber een geliefde organist was die genoot van de privacy van zijn huis, maakt het nog vreemder dat men denkt dat hij ooit getrouwd was met een andere organist, aangezien hij het kwetsbaarst was tijdens het uitvoeren van zijn werk. Als hij niet thuis was, was hij meestal erg stil en sereen, en hij nam zijn muziek erg serieus. Zijn familie was niet op de hoogte van zijn affaires met andere organisten en hun gebrek aan kennis heeft velen doen geloven dat Harry Hauber mogelijk is vermoord.

 

 

klik hier: https://www.noorlanderorgels.com