Een makelaar is iemand die kopers of verkopers van onroerend goed vertegenwoordigt. Bij een typische transactie lokaliseert een onroerendgoedverkoper een onroerendgoedkoper en regelt hij de inspectie van het onroerend goed voordat het te koop wordt aangeboden. De makelaarskantoor zoal RE / MAX Totaal Makelaars treedt dan op als tussenpersoon tussen partijen. Hoewel een onafhankelijke agent alleen kan werken, werken de meeste agenten onder een licentie of een geregistreerde agent om potentiële klanten te vertegenwoordigen. In wezen vertegenwoordigen makelaars de belangen van de kopers of verkopers, terwijl de makelaars verantwoordelijk zijn voor het verzorgen en vergemakkelijken van de communicatie tussen de kopers en / of verkopers.

Het inkomen van makelaars varieert op basis van verschillende factoren. Sommige verkoopagenten verdienen bijvoorbeeld meer door middel van commissies voor de verkoop van onroerend goed dan door aan de telefoon te werken of privézaken te doen. Andere inkomstenstromen omvatten huurinkomsten van onroerende goederen en vergoedingen voor het regelen van sluitingen. Het hoogste gemiddelde jaarinkomen voor makelaars is te vinden bij makelaars die slechts één of twee klanten vertegenwoordigen.

De licentie-examenvereisten variëren van land tot land. De meeste staten eisen echter dat makelaars in onroerend goed slagen voor het nationale examen van de National Association of Realtors (NAR). Bovendien eisen de meeste staten dat agenten slagen voor het staatsexamen.

De National Association of Realtors biedt de training en middelen die nodig zijn voor potentiële agenten. Daarnaast publiceert de vereniging een uitgebreide handleiding voor makelaars, die voor alle leden kan worden bekeken en gedownload. Zodra een makelaar de NAR-licentietest aflegt, moet hij een minimumaantal uren permanente educatie voltooien om zijn licentie actief te houden.

In veel gevallen zijn de kosten van onroerendgoedtransacties veel hoger dan de werkelijk verdiende commissie. Het verdienpotentieel voor woningverkopers is echter veel groter dan dat van enig ander beroep. De meeste agenten beginnen hun carrière door meerdere koper / verkoper-transacties te lokaliseren en te sluiten. Met ervaring en praktijk kunnen makelaars in onroerend goed gemakkelijk een portefeuille van huizen ontwikkelen die nu worden verkocht, waardoor ze elke maand meerdere commissiecontroles verdienen. Voor degenen die al verschillende deals hebben gesloten, zijn er tal van vastgoedbeleggingsclubs die uitstekende compensatieprikkels bieden.

Om makelaar te worden, moet u lid zijn van een handelsorganisatie. Naast toetreding tot de vereniging, moeten makelaars aanwezig zijn en een grondig interviewproces doorstaan. Tijdens het interviewproces worden vaak vragen gesteld over hun persoonlijke kennis van de markt, hun onderhandelingsvaardigheden en hun vermogen om met succes een deal te sluiten. Het interviewproces omvat ook een grondige beoordeling van hun houding ten opzichte van klantenservice, hun communicatieve vaardigheden en hun vermogen om onafhankelijk te werken. Zodra al deze componenten zijn beoordeeld, wordt de succesvolle kandidaat toegelaten tot de vereniging en krijgt hij de kans om zijn commissies te verdienen. Als u meer wilt weten over hoe u een makelaar wordt, neem dan vandaag nog contact op met een plaatselijke makelaar.