Een stapsgewijze handleiding voor het importeren van een auto vanuit Duitsland naar Nigeria. Of u nu een nieuwe auto-importeur in Nigeria bent of een ervaren auto-exporteur, het volgen van de lokale markttrends wordt absoluut essentieel om een verstandige beslissing te nemen. De automarkt varieert tegenwoordig zo veel, dus zelfs ervaren auto-exporteurs moeten zichzelf constant op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in deze sector, maar met de huidige technologie en massamedia kan het bijna onmogelijk zijn om de echte informatie te bemachtigen. Ik vond het importeren van auto’s uit Duitsland gemakkelijk en probleemloos toen ik mijn tweedehands Nissan Micro in Nigeria importeerde. Dit is wat ik deed.

Ik woonde de afgelopen zes maanden in Duitsland en had contacten in de auto-industrie in de lokale taal Duits. Dit maakte het gemakkelijk om auto-exporteurs te vinden die rechtstreeks met Nissan-dealers in Nigeria zouden werken. Deze dealers konden auto’s kopen die voor invoer beschikbaar waren, zonder kosten van de autobezitter in Duitsland. De meeste van deze auto’s zijn ge├»mporteerd als vervangende automodellen omdat het voertuig was afgeschreven en daardoor ongeschikt werd geacht voor invoer in Nigeria. Ik kreeg twee jaar garantie op onderdelen en arbeid en tien jaar op de aanschafprijs van het voertuig als afschrijving.

Nadat ik het model en het bouwjaar van de Nissan-auto had gekozen, nam ik contact op met een importautospecialist, Van Leersum & Zn en regelde het ophalen en afleveren van het voertuig op mijn kantoor. Toen de auto mijn kantoor bereikte, had ik de papieren voorbereid, de titel aangevraagd, de belasting betaald en een ontvangstbewijs voor de auto ontvangen. Voor het verschepen van een auto vanuit Duitsland naar de VS of Canada moet u de autopapieren voor import gereed hebben. De documenten omvatten de vrachtbrief, VIN, registratiekaart, eigendomsdocumenten en alle bijbehorende bonnen. Ik heb alle benodigde formulieren uitgeprint en in een map gestapeld, zodat ik een lijst bij de hand had als ik contact opnam met Nissan-dealers in Duitsland.

Nadat ik er zeker van was dat de auto alle vereiste documenten had, belde ik mijn leverancier en regelde dat de auto naar mijn land zou worden verscheept. Tijdens het verzendproces ontdekte ik dat mijn schatting van de betaalbaarheid voor het verzenden van een auto van Duitsland naar de VS eigenlijk honderdnegenentwintig dollar was. Dit hielp niet erg, want tegen die tijd was de auto vijftien maanden oud en hadden er veel schade kunnen zijn. Ik nam opnieuw contact op met de leverancier en sprak met een van hun verkoopvertegenwoordigers, die me vertelde dat alle auto’s die ze importeren op maat gemaakt zijn en dat er geen manier was om de leeftijd van de auto te bepalen voordat deze de fabriek verliet. Hij adviseerde me ook om contact op te nemen met de individuele auto-eigenaren die de auto’s hadden verkocht en vroeg me hoe ik auto’s uit Duitsland naar de VS kon importeren.

De oplossing voor mijn probleem was het importeren van de auto uit Duitsland met een auto-exporteur. De vertegenwoordiger van het exporterende auto-exportbedrijf nam alle benodigde documenten en vertelde me hoe ik de auto gemakkelijk, snel en tegen een betaalbare prijs naar de VS kon importeren. Mijn auto-exporteur raadde me aan mijn auto bij hem te kopen om ervoor te zorgen dat alle benodigde documentatie in orde is en dat ik een gemakkelijke en betaalbare prijs voor mijn auto krijg.

Tegenwoordig is het importeren van auto’s uit Duitsland naar de VS heel gemakkelijk omdat het internet het proces zo gemakkelijk heeft gemaakt. Ik hoefde niet veel uren te spenderen aan het zoeken naar de juiste website of tijd te verspillen aan het rijden naar verschillende auto-importeurs in mijn omgeving. Ik zocht tot ik een website vond die me een gedetailleerde handleiding bood over het importeren van een Duitse auto in de VS. Ik koos voor een website die een betalingsplan aanbood, zodat ik niet voor de auto hoefde te betalen totdat deze naar mijn huis was verscheept.

Kijk voor meer informatie op https://www.vanleersum.nl/