U moet uw wagenpark zo efficiënt mogelijk laten draaien, dus misschien implementeert u een rijopleiding voor nieuwe medewerkers – of voert u een opleidingsprogramma voor chauffeurs uit. Hetzelfde klinkt het – maar er zijn aanzienlijke verschillen tussen begeleide rijopleiding en screening van de verlenging van rijbewijzen. Om te beginnen is geen van beide methoden echt rij-training-the-way-of-life. Geen van beide richt zich op de ontwikkeling van karakter of gedrag, wat belangrijke drijfveren zijn. In plaats daarvan concentreert de rijopleiding zich op het slagen voor een test die bepaalt of de bestuurder over goede rijvaardigheden beschikt.

Dus, wat is het verschil tussen rijopleidingen en klassikale opleiding of opleiding op de werkplek? Het grootste verschil is hoe de twee benaderingen chauffeurs voorbereiden zonder ze de ontberingen van het gebruik op de weg te doorstaan. Wanneer chauffeurs met slechte rijgewoonten in een klaslokaal worden geplaatst, is wat ze leren (in een kleine, gecontroleerde omgeving) eerder beperkt. Dat komt omdat klassikale of on-the-job training slechts enkele zeer basisprincipes van veilig rijden omvat: snelheidslimiet, basistechnieken voor voertuigbehandeling, enzovoort. Wat bestuurders zonder rijbewijs leren, meestal in een informele setting, is doorgaans veel minder uitgebreid en veel minder leerzaam.

Een veel betere benadering is om de informatie die wordt geleerd in instructieklassen voor de bestuurder (online of in een klaslokaal) rechtstreeks toe te passen op situaties uit de praktijk. Veel online lessen geven bijvoorbeeld informatie over de meest voorkomende oorzaken van ongevallen (wat goed is als je dit soort fouten in de toekomst wilt voorkomen). Bovendien kan online rijopleiding de soorten situaties introduceren die specifieke, gunstige aanpassingen vereisen aan de manier waarop een bestuurder een voertuig bestuurt. Dit soort praktische instructies bespaart kostbare tijd, energie en geld.

Praktische ervaring is echter de beste leraar. Als u betrokken bent geweest bij een ongeval waarbij de bestuurder van een voertuig niet bekend was met verkeersregels of enige fundamentele aspecten van de bediening van het voertuig, denkt u waarschijnlijk dat u de dingen anders zou hebben gedaan. Misschien heb je zelfs het gevoel dat bepaalde onderliggende problemen tot dit soort ongevallen leiden. U kunt zich ook afvragen hoe u betere chauffeurs kunt worden en dit soort ongelukken in de toekomst kunt voorkomen. Het blijkt dat u betere chauffeurs kunt worden door er simpelweg voor te zorgen dat u de verkeersregels kent en goed weet hoe u moet rijden. U hoeft alleen maar wat gezond verstand en praktische lessen te volgen.

Als u momenteel betrokken bent bij een bedrijf dat grote aantallen bedrijfsvoertuigen gebruikt voor het bezorgen, ontvangen, onderhouden en vervoeren van goederen, zult u de waarde van chauffeursopleiding en training waarderen. In plaats van kostbare tijd en middelen te besteden aan het oplossen van de problemen die worden veroorzaakt door onjuist opgeleide chauffeurs, kunt u die tijd besteden aan het daadwerkelijk verbeteren van de vlootefficiëntie. De besparingen die u realiseert door het verbeteren van de vlootefficiëntie, kunnen snel de kosten van klassikale training voor al uw chauffeurs betalen, zodat u weer aan het werk kunt en tegelijkertijd uw transportdoelstellingen effectief kunt realiseren.

Sommige transportbedrijven kiezen ervoor om samen te werken met aanbieders van rijopleidingen in plaats van contracten met individuele aanbieders. Door samen te werken met een online trainingsaanbieder, kunt u kostbare tijd besparen die u anders misschien zou besteden aan interactie met individuele aannemers en trainers. Aanbieders van onlinetrainingen bieden u vaak een gemakkelijke en betaalbare manier om de instructie te krijgen die u nodig hebt om met succes te voldoen aan alle staats- en federale vereisten voor rijopleiding. Voor vrachtwagenchauffeurs die niet geïnteresseerd zijn in het volgen van online training, is een van de meest waardevolle tijd die u zou kunnen besteden de interactie met uw collega-vrachtwagenchauffeurs om echte rijproblemen en gezond verstandoplossingen te bespreken om ongevallen te voorkomen en chauffeurs veilig te houden.

Bezoek voor meer informatie hun website op ml-opleidingen.nl