Pasta dry is een manier van koken die over het algemeen wordt gemaakt van ongekookt deeg van wei (geline), ei en water, en gevormd tot dunne vellen of andere vormen, vervolgens gebakken of gekookt.

Het wordt vaak gecombineerd met tomatensaus. Bij het koken betekent de term Pasta “op de vlakte” of “vlakte”. Meestal wordt het gecombineerd met vlees of vis, of met groenten als hoofdgerecht of bijgerecht.

Jarenlang hebben Italiaanse koks er de voorkeur aan gegeven pasta droog te maken, zodat ze verse noedels kunnen gebruiken wanneer ze klaar zijn om te serveren. Om dit soort koken gemakkelijker te maken, hoeft u noedels niet een nacht in water te laten weken. Het is niet nodig om ze een nacht te laten weken, waardoor het drogen van pasta een economische kookmethode is.

Bij het koken van pasta is het belangrijk om te onthouden dat kokend water nooit in de ingrediënten van het recept mag zitten. Kokend water zal de pasta doden, samen met alle andere ingrediënten die in het recept worden gebruikt. Pastakokers hebben een apparaat voor het verwarmen van de pasta, dat ook een losmiddel heeft om de kookpasta uit de pan te laten lopen. Bij het koken van pasta is het belangrijk om te onthouden dat de pasta snel kookt, dus het is het beste om tijdens het koken olijfolie te gebruiken. Door aan het begin van het kookproces olie toe te voegen, voorkomt u dat de noedels aan de pan blijven plakken.

Om helemaal opnieuw pasta te maken, hoeft u geen voorverpakte noedels bij de kruidenier te kopen. Door op deze manier noedels te maken, kun je zo weinig of zoveel smaak aan je noedels toevoegen als je wilt.

U kunt kruiden, smaakmakers of andere ingrediënten toevoegen om het gerecht van u te maken. Veel recepten vragen om noodlegerechten, die gemakkelijk te vinden zijn in een goed Italiaans kookboek, of je kunt een aantal verschillende gerechten maken met noedels in plaats van vlees, kaas of aardappelen.

Bij het maken van pasta is het belangrijk om te onthouden dat deze gemaakt moet zijn van verse pasta. Door pasta te gebruiken die al in water is gekookt, wordt deze erg droog en verliest de meeste voedingsstoffen in de pasta. De reden dat de pasta droog wordt, is dat al het vocht verloren gaat als de pasta wordt gedroogd, zelfs het laatste beetje vocht in het deeg. Om de meeste voedingsstoffen in de pasta te behouden, moet je ervoor zorgen dat je noedels vers zijn voordat je ze in luchtdichte zakken of bakjes doet.

Om het meeste uit uw zelfgemaakte pasta te halen, kunt u het beste een pastaroller gebruiken om ervoor te zorgen dat deze gelijkmatig gaart. Een pastaroller is een machine die het deeg voor je maakt, wat helpt om de lange, dunne en lichte strengen pasta te maken die je wenst. Er zijn veel verschillende soorten rollen op de markt, maar de meest populaire onder thuiskoks is de rol die wordt geleverd met een handvat, zodat je het deeg kunt hanteren zonder dat het handvat breekt en een onmogelijke rommel ontstaat.

 

 

 

Bezoek deze website: Novus Ventus International