Heb je je ooit afgevraagd hoe de Arnhemse vuilniswagen zijn naam kreeg? U kunt dit uit de film zelf lezen. De naam is ontleend aan de Duitse stad Arnhem en volgens het verhaal was de naam van het bedrijf dat dit gigantische voertuig bouwde “Arnhemse vuilniswagen”. Het bedrijf is opgericht door Maximeraud Schlatter. Terwijl hij voor een ander bedrijf werkte, klaagde hij over de grote hoeveelheid papierwerk en andere klussen die gedaan moesten worden. Met dit in gedachten besloot hij zijn eigen bedrijf op te richten en begon hij vuilniswagens te produceren.

De naam bleef hangen en nu staat het bekend als het bedrijf dat de meeste Amerikanen zouden herkennen. De geschiedenis van dit bedrijf is interessant. Het werd aanvankelijk gestart door een echtpaar van middelbare leeftijd in Argentinië terwijl ze in West-Duitsland woonden.

Op een dag besloten ze hun busje om te bouwen tot een busje zonder achterdeur. Toen ze hun vrienden en familie vertelden dat ze een nieuw busje hadden, waren ze erg enthousiast en het nieuws verspreidde zich snel. De eerste zending van de nieuwe gestroomlijnde designbusjes rolde van de productielijn en was onderweg naar Amerikaanse bodem. Er was maar één probleem. Niemand wist hoe hij de enorme container die ze voor het afval gingen gebruiken, moest laden.

Ze hadden een plek nodig die voor de container zou werken.

Toen kwamen ze op het idee om een ondergrondse faciliteit in Argentinië te bouwen. Ze namen contact op met een bedrijf in Amerika dat gespecialiseerd is in ondergronds bouwen en vroegen om de container af te handelen. Ze hadden geen ervaring met dit soort werk en wisten niet wat ze konden verwachten. Ze stuurden twee arbeiders naar Arnhem om de eerste tests te doen.

Toen ze terugkwamen, voltooiden ze de tests en ontdekten ze dat ze een probleem hadden. Het ventilatiesysteem was volledig verstopt. Dus stelden ze voor dat het afvalbedrijf een volledig nieuw ontluchtingssysteem zou bouwen. De eerste batch van het grofvuil werd in de nieuwe dumptruck geladen en afgeleverd in de VS. Ze kwamen er al snel achter dat de afvoerleidingen ook verstopt waren en niet konden worden gebruikt om het afval te storten. De vrachtwagens konden maar zo veel aan en de afvoerleiding was simpelweg te groot.

Vanwege de omvang en het gewicht van het afval is de container zo gebouwd dat hij achterop de vrachtwagen past. De compactors die door het afvalbedrijf werden gebouwd, konden de lading aan en de container verkleinen tot slechts een klein gebied. Om de compactors vast te zetten, plaatste het bedrijf aan één kant van de container een metalen wand om deze vast te zetten terwijl de compactors werden gelost. Sinds de constructie in de Verenigde Staten is voltooid, is de container nu operationeel en heeft hij veilig tonnen compactors opgeslagen voor recycling in de VS.

Grofvuilcontainers Arnhem nodig via Afzetbak

Klik hier voor meer informatie hier https://www.afzetbak.nl/